Συμβουλές για την εγκυμοσύνη: Ελλάδα vs Αγγλία

Με το που ανακοινώνεις ότι είσαι έγκυος – στο λένε αλλά δεν το πιστεύεις – ξεκινάει κι ένα ασυγκράτητο ποτάμι από συμβουλές, καλοπροαίρετες μεν αντικρουόμενες δε. Το ένα βιβλίο λέει να τρως υδατάνθρακες, το άλλο να ξεκινήσεις τα γκότζι μπέρι και τη γιόγκα το πρωί για να στείλεις τη θετική ενέργεια της γης στο έμβρυο. Ο ένας γιατρός σου λέει να αρχίσεις τις βιταμίνες, ο άλλος σου λέει να μην τρως τα λεφτά σου για να κάνεις τελικά τα ούρα σου πιο ακριβά. Αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται για μένα με τις διαφορές Αγγλίας – Ελλάδας στην προσέγγιση της εγκυμοσύνης. Διαβάστε περισσότερα “Συμβουλές για την εγκυμοσύνη: Ελλάδα vs Αγγλία”

Το μείζον θέμα τσουτσούνι

Με την εγκυμοσύνη τα πράγματα που μου κάνουν εντύπωση είναι πολλά. Ένα που συναντάω πολύ συχνά είναι ότι αρκετός κόσμος δεν θέλει να ξέρει το φύλο του παιδιού. Εγώ ήθελα να το μάθω γιατί φυσικά θα έκανα κορίτσι. Κορίτσι ήμουν εγώ, κορίτσι η αδελφή μου, κορίτσι η μάνα μου – είμαστε το τρίο κιθάρα – άρα, φυσιολογικότατα ήμουν προετοιμασμένη να μου πει η γιατρός “ναι, ακόμα ένα κορίτσι για να το κάνεις φεμινίστρια και να ζήσεις το μύθο σου κι εσύ ως προοδευτική μάνα”.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι ήδη, δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Διαβάστε περισσότερα “Το μείζον θέμα τσουτσούνι”

Γιατί ο καλός ο σύντροφος ξέρει κι από κάλτσες (και βρακιά ενίοτε)

Έχω ένα thread στο twitter αυτό τον καιρό με διάφορα που διαπιστώνω με την εγκυμοσύνη και αυτό που επιβεβαιώνω συνέχεια είναι το “ο καλός σύντροφος αξίζει το βάρος του/της σε χρυσάφι”. Τούτο πολλοί νομίζουμε ότι έχει να κάνει με διάφορες αυτοθυσίες και μεγάλες πράξεις λατρείας αλλά η εγκυμοσύνη είναι ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους να δεις ότι αυτό που χρειάζεσαι δεν είναι τόσο φαντεζί – είναι απλά καθημερινά πράγματα που δεν είχες ιδέα ότι χρειάζεσαι και το να στα δίνει ο άλλος χωρίς να σου σπάει τα νεύρα – kudos στον Αντώνη όπως καταλάβαμε όλοι.

Για παράδειγμα: Διαβάστε περισσότερα “Γιατί ο καλός ο σύντροφος ξέρει κι από κάλτσες (και βρακιά ενίοτε)”

Εσο έτοιμος (αλλά γενικά μάλλον όχι)

Ακόμα μια μικρή ιστορία προ-γεννετικού πανικού. Περιέχει τη λέξη “σερβιέτες” – οι τύποι που δεν είχαν μανάδες – γκόμενες – αδερφάδες και σοκάρονται από την λέξη ας προσπεράσουν. Διαβάστε περισσότερα “Εσο έτοιμος (αλλά γενικά μάλλον όχι)”