Τοπ 5 μεγάλα μωρουδιακά σουξέ – μήνες 0 έως 3

Πριν το κάνεις το μωρό κοιτάς γύρω σου τους γονείς και αναρωτιέσαι γιατί ασχολούνται τόσο επισταμένα με τόσο μικρά πράγματα. Αφού το κάνεις το μωρό λούζεσαι τα πάντα (and then some). Κι εφόσον εδώ προσφέρουμε κοινωνικό έργο, τσάκω τα μεγάλα σουξέ ηλικίας μηδέν με 3- με τα οποία θα ασχοληθείς κι εσύ οπωσδήποτε – για να ‘χεις να πορεύεσαι.

Διαβάστε περισσότερα “Τοπ 5 μεγάλα μωρουδιακά σουξέ – μήνες 0 έως 3”

Η μικρή μας αγελαδίτσα – Από τη μεριά του μπαμπά

“Θηλάστε” τους έλεγαν, “είναι ένα μικρό θαύμα” τους έλεγαν. ..

Διαβάστε περισσότερα “Η μικρή μας αγελαδίτσα – Από τη μεριά του μπαμπά”

Η μικρή αγελαδίτσα ή το έπος του θηλασμού

Στο νοσοκομείο γεννούσαμε ταυτόχρονα τουλάχιστον τέσσερις γνωστές και φίλες. Την πρώτη μέρα πήγα στο διπλανό θάλαμο να δω μία από αυτές – ας την πούμε Στέλλα. Η Στέλλα είχε γεννήσει κι αυτή την προηγούμενη μέρα, όπως εγώ, ήταν ξαπλωμένη και επάνω της το νεογέννητο θήλαζε με μεγάλη λαιμαργία. Αφού είπαμε δυο κουτσομπολιά, πήγα πίσω στον θάλαμο μου γιατί με περίμενε η μαία για να μου ζουπήξει το στήθος – διαδικασία εξαιρετικά επίπονη – μπας και μπορέσουμε να βγάλουμε λίγα ml πρωτόγαλα για να ταΐσουμε το παιδί με τη σύριγγα. Ξεκινώντας από εκεί, καταλαβαίνεις ότι η ανάρτηση τούτη δεν μιλάει για την αυτόματη μαγεία του θηλασμού, τον δυνατό δεσμό αγάπης και την χαζοχαρούμενη μητρότητα που μας πουλάνε τα διαφημιστικά σποτ. Διαβάστε περισσότερα “Η μικρή αγελαδίτσα ή το έπος του θηλασμού”

Μικρές, πικρές, προσωπικές αλήθειες για τα baby blues

 

View this post on Instagram

 

Spells and charms sent all the way from Greece for the kid. #evileye #mati #talisman #nazar #babygift

A post shared by Sofia Gk (@sofiagk) on

Δε μπορώ να πω ότι δε με είχαν ειδοποιήσει. Η μαία το είπε, ο γιατρός το είπε, η δασκάλα στα μαθήματα που κάναμε το είπε, 80% όλων των γυναικών θα πάθουν baby blues μετά τη γέννα. Και φυσικά ως ενήλικος άνθρωπος που έχει φτάσει σχεδόν τα 40 καταφέρνοντας να φέρει βόλτα ζωή, καριέρα, σχέσεις και δυσκολίες η σκέψη μου ήταν “ναι καλά, σιγά μην πάθω και δάκο”. Βέβαια αν με έχει διδάξει κάτι η εμπειρία μου μέχρι σήμερα είναι ότι έτσι και κοροιδέψω κάτι το λούζομαι – γιατί λοιπόν αυτή η περίπτωση να αποτελέσει εξαίρεση; Διαβάστε περισσότερα “Μικρές, πικρές, προσωπικές αλήθειες για τα baby blues”

Πράγματα που αλλάζουν όταν κάνεις παιδί

Όλοι σου λένε
“έλα κάνε ένα παιδί, θα δείτε τι ωραία που είναι”
“είναι ευλογία τα παιδιά” (αλλά άμα δεν προσέξεις, μπορεί ο τόνος να πάει στο α),

“μα γιατί δε βάζετε μπρος” (της πατάω τι μίζα κάθε μέρα αδερφέ αλλά έχει μπουκώσει το κυλινδροπίστονο και πετάει τσοκ)
“δε μπορείς να φανταστείς πώς θα νοιώσεις” (μου το χουν πει και για κάτι άλλο αυτό, δε δοκίμασα).

Ενώ ακόμα η λεχώνα προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της γέννας, ενώ ακόμα η επισκληρίδιος δεν έχει φύγει και τα πόδια είναι μουδιασμένα, οι ίδιοι καλοθελητές σου αποκαλύπτουν την αλήθεια που έκρυβαν τόσο καιρό:
ΤΩΡΑ ΤΗ ΓΑΜΗΣΕΣ. Διαβάστε περισσότερα “Πράγματα που αλλάζουν όταν κάνεις παιδί”