Πράγματα που αλλάζουν όταν κάνεις παιδί

Όλοι σου λένε
“έλα κάνε ένα παιδί, θα δείτε τι ωραία που είναι”
“είναι ευλογία τα παιδιά” (αλλά άμα δεν προσέξεις, μπορεί ο τόνος να πάει στο α),

“μα γιατί δε βάζετε μπρος” (της πατάω τι μίζα κάθε μέρα αδερφέ αλλά έχει μπουκώσει το κυλινδροπίστονο και πετάει τσοκ)
“δε μπορείς να φανταστείς πώς θα νοιώσεις” (μου το χουν πει και για κάτι άλλο αυτό, δε δοκίμασα).

Ενώ ακόμα η λεχώνα προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της γέννας, ενώ ακόμα η επισκληρίδιος δεν έχει φύγει και τα πόδια είναι μουδιασμένα, οι ίδιοι καλοθελητές σου αποκαλύπτουν την αλήθεια που έκρυβαν τόσο καιρό:
ΤΩΡΑ ΤΗ ΓΑΜΗΣΕΣ. Διαβάστε περισσότερα “Πράγματα που αλλάζουν όταν κάνεις παιδί”

Το χόμπι μας

Συμβουλές για την εγκυμοσύνη: Ελλάδα vs Αγγλία

Με το που ανακοινώνεις ότι είσαι έγκυος – στο λένε αλλά δεν το πιστεύεις – ξεκινάει κι ένα ασυγκράτητο ποτάμι από συμβουλές, καλοπροαίρετες μεν αντικρουόμενες δε. Το ένα βιβλίο λέει να τρως υδατάνθρακες, το άλλο να ξεκινήσεις τα γκότζι μπέρι και τη γιόγκα το πρωί για να στείλεις τη θετική ενέργεια της γης στο έμβρυο. Ο ένας γιατρός σου λέει να αρχίσεις τις βιταμίνες, ο άλλος σου λέει να μην τρως τα λεφτά σου για να κάνεις τελικά τα ούρα σου πιο ακριβά. Αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται για μένα με τις διαφορές Αγγλίας – Ελλάδας στην προσέγγιση της εγκυμοσύνης. Διαβάστε περισσότερα “Συμβουλές για την εγκυμοσύνη: Ελλάδα vs Αγγλία”

Ψώνια, ψώνια , ψώνια

Οι παλιοί γονέοι τα ξέρουν, οι νέοι τα μαθαίνουν ή τα μάθαν (ή έπαθαν και δεν έμαθαν), οι οσονούπω προσπαθούν να τα μάθουν.

Ας ξεκινήσουμε με τη βασική παραδοχές, εν είδει αξιώματος (μαθηματικών, όχι οφικίων, ντούγανε)

 ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΧΕΙΣ ΠΟΤΕ ΛΕΦΤΑ

Παρακάτω μια ακριβής απεικόνισή μου, μετά από τα αρχικά ψώνια για τη μικρή, καθώς και τα μερεμέτια στο σπίτι Διαβάστε περισσότερα “Ψώνια, ψώνια , ψώνια”

Η βάφτιση με το ζόρι – το σατανικό σχέδιο του παππού

via GIPHY

Το παιδί είναι ακόμα αμέριμνο στην κοιλιά μου αλλά σημεία διαφωνίας με τους παππούδες υπάρχουν ήδη – καθόσον εκείνοι σε γέννησαν και ξέρουν καλύτερα. Ως γνωστόν εσύ είσαι μια ματριόσκα κι όταν σε έκαναν, έφτιαξαν επίσης εν δυνάμει και όλους σου του απογόνους οπότε σους σιωπή και σώπαινε αυτοί μιλάνε τώρα.

Όσοι θυμούνται τις μεγάλες επιτυχίες του πατέρα μου όπως το “Η κόρη μου τσιτσίδι“, δεν θα εκπλαγούν με το νέο του σουξέ “Βάφτιση με το ζόρι” το οποίο δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ αυτό που νομίζετε. Δεν σηκώθηκε δηλαδή κι άρχισε να απειλεί θεούς και δαίμονες αν δε βαφτίσουμε τον εγγονό – δεν είναι και το στυλ του αν θυμόμαστε. Απεναντίας, έβαλε το μυαλό του να δουλέψει και το σατανικό του σχέδιο αξίζει ειδικής μνείας σε τούτο το blog. Διαβάστε περισσότερα “Η βάφτιση με το ζόρι – το σατανικό σχέδιο του παππού”